Ogrevanje gospodarskih objektov

on
Categories: Nasveti in rešitve

Ogrevanje velikih in visokih gospodarskih zgradb je tudi za kmete izziv v jesenskem in zimskem času. Eno glavnih vprašanj je, da je ogrevanje celotne notranje površine zelo drago in najpogosteje nepotrebno. Drugo dejstvo je, da so tovrstne zgradbe pogosto slabo izolirane – ali pa sploh niso. Evo, kako deluje prenosno točkovno ogrevanje in zakaj so dobra alternativa.

Točkovno ogrevanje

Oljni infrardeči grelniki lahko učinkovito ogrevajo izbrani predmet ali območje v stavbi in to brez ogrevanja celotne dvorane. Toplota, ki jo proizvaja ta tip grelnika zraka, je usmerjena naravnost na predmet, ki potrebuje toploto.

Ne mešajte prahu

Številne lope in druge kmetijske stavbe so prašne, zato je pogosto koristno, če ne ustvarjamo nobenega gibanja zraka. Zaradi tega so infrardeči grelniki idealni, ker za distribucijo toplote uporabljajo sevanje in ne ventilatorjev. Poleg tega so infrardeči grelniki zelo tihi in lahko skoraj v trenutku po vklopu ustvarijo veliko toplote.

Infrardeči grelniki v kmetijski industriji

Dizelski infrardeči grelniki so idealni za odprte in pol odprte prostore, kjer drugi načini ogrevanja niso tako učinkoviti ali celo nemogoče uporabiti. Narava točkovnega ogrevanja in zmogljivost teh grelnikov jim omogoča ogrevanje določene delovne postaje ali, na primer, komponent sistema za odstranjevanje ledu ali določenih kmetijskih strojev. V visokih in slabo izoliranih zgradbah se infrardeči grelniki odlično znajdejo pri ustvarjanju visoke ravni udobja, ne da bi pri tem močno povečali svoje stroške ogrevanja.

Različne velikosti

Master Climate Solutions ponuja štiri različne infrardeče grelnike na olje, ki proizvajajo 17 kW ali 29-43 kW moči. Vsi so prenosni in se vtikajo in igrajo in ne zahtevajo nobene namestitve. Z integriranim rezervoarjem za gorivo in trdnimi kolesi jih lahko preprosto postavite na želeno mesto, priključite napajalni kabel, vklopite napajanje in toplota bo dostavljena takoj. MASTER DC 61 HYBRID lahko deluje do 4 ure na bateriji na območjih, kjer nimate dostopa do električne vtičnice.

Ponudbo infrardečih oljnih grelnikov lahko najdete na povezavi https://www.sastrade.si/infrardeci-oljni-grelci-zraka/