Hlajenje

Master Coolers ohladijo zrak po preprostem naravnem postopku: voda, ki izhlapi, zniža temperaturo zraka. Črpalka zajema vodo iz rezervoarja in zmoči širok filter naravne celuloze. Zmogljiv ventilator usmerja zrak skozi filter. Voda izhlapi iz filtra in zniža temperaturo zraka za nekaj stopinj. Svež in čist zrak teče v okolico in ga hladi.

Izhlapevanje in hlajenje

Dana prostornina zraka pri določeni temperaturi in tlaku lahko absorbira in zadrži določeno količino vodne pare. Če ta količina zraka vsebuje 50% vlage, ki jo lahko zadrži, pravimo, da je pri 50% relativne vlažnosti. Bolj vroč kot je dan, bolj suh je zrak, več hlajenja lahko naredimo z izhlapevanjem. Z drugimi besedami, hladilni učinek je najboljši takrat, ko ga najbolj potrebujete.

Naši adiabatski hladilniki so razviti tako, da dobro delujejo tudi v okoljih z visoko vlažnostjo in bodo še vedno veliko učinkovitejši od preprostega ventilatorja, ki samo kroži topel zrak. Naši hladilniki bodo vlažnost povečali za 2 do 5%, odvisno od temperature in vlažnosti v okolju, ki ga želite ohladiti. Rahlega povečanja ni opaziti v prezračevanih prostorih, kjer se zrak, ki ga proizvaja enota, izčrpa.