Pralne ploščadi MobyDick One

Leta 1996 je FRUTIGER predstavil prvi na svetu sistem MobyDick Quick. Po nenehnem razvoju je sledil naslednji korak – MobyDick ONE! Koncept, ki temelji na trajni vrednosti, pralni moči in individualnih potrebah strank. MobyDick ONE je najbolj napreden in vrhunski sistem pranja koles na svetu. Popolnoma se lahko prilagodi potrebam kupca v smislu pralne moči, recikliranja vode in mehanizaciji, ki je potrebna pranja koles ali gosenic. Z ustrezno opremo lahko ONE odstrani tudi najvišjo stopnjo umazanije.

In Stock

Tehnični podatki:

  • Dolžina pralne ploščadi: 360, 720, 1000, 1440, 2000 cm
  • Širina povozne površine: 280 – 540 cm
  • Višina stranic proti pršenju vode: 150 cm
  • Maks. osna obremenitev: 15, 20, 30 ali 50 ton
  • Število črpalk: 2 – 25
  • Moč: 11 – 140 kW
  • Maks. pretok vode: 3600 – 45000 litrov/uro
  • Nivo hrupa: <75 dB

Tehnologija:

Sistemi za pranje pnevmatik so sestavljeni iz dejanske tehnologije pranja na eni strani in recikliranja vode na drugi strani. Bolj učinkovita je tehnologija pranja, več umazanije je treba ločiti od vode med recikliranjem vode. Tehnologija pranja in recikliranje vode sta zato tesno povezana. Le pravilno usklajevanje obeh področij vodi do rešitve problema, ki je glede na proračun in delovanje prilagojen zahtevam stranke.

Znanstvene preskusne ureditve z zelo različnimi pritiski vode, različnimi oblikami šobe in premerom šobe ter različnimi koti vpadanja vodnih curkov so dokazali, da velika količina vode pri nizkem tlaku vodi do najboljših rezultatov. Seveda je velika količina vode pod visokim tlakom še učinkovitejša. To pa bi porabo energije eksponentno povečalo z razmeroma malo dodatne koristi.

Močan curek (premera najmanj 6 mm) pri nizkem tlaku (curek ne spremeni smeri med izlivom šobe in točko udarca na pnevmatike ali podvozje) daje najboljši rezultat. V nasprotju s tankim visokotlačnim curkom ne izgublja energije zaradi upora zraka in lahko kinetično energijo v celoti prenese do točke udarca. Za dosego tega rezultata se v sistemih za umivanje koles MobyDick uporabljajo posebne potopne črpalke MobyDick, ki jih je razvil FRUTIGER. Povezane serijsko, ohranjajo nizki začetni tok.

Prednosti načela „Velika količina vode, nizek tlak“:

Šobe so lahko dovolj dimenzionirane, da preprečijo zamašitev.

Uporabljajo se lahko potopne črpalke, kar ima velike prednosti med zimskim delovanjem.

Voda nima samo funkcije pranja vozila, ampak tudi izpiranje izprane umazanije, kamnov in grud zemlje iz sistema in v recikliranje vode. Velike količine vode so nujne za samodejno čiščenje prostora za pranje.

MobyDick sistemi za pranje koles se razpršijo, kjer je škropljenje želeno. Za pranje pnevmatik je vzorec brizganja nizek. Zgornje podvozje, vetrobransko steklo in še posebej vzvratna ogledala ostajajo suha.

Recikliranje vode

Naše robustne potopne črpalke ne postavljajo visokih zahtev glede kakovosti vode. Tudi rahlo motna voda zadostuje, da dosežemo želeni učinek čiščenja. Cilj je čista cesta in ne bleščeče vozilo! Za dosego zadovoljive kakovosti vode uporabljamo inteligentne, kombinirane rezervoarje za recikliranje z obzidnimi stenami in prelivi. Po postopku pranja se voda v teh rezervoarjih obdela z usedanjem.

Rezervoarje je mogoče prilagoditi posebnim potrebam kupca glede na razpoložljiv prostor in želeni način odvajanja blata (npr. z verižnim transporterjem). Praviloma se vzdržujemo uporabe dodatne opreme za ločevanje blata in vode, kot so nagnjeni čistilniki plošč ali cikloni, saj te prinašajo velike slabosti za to vrsto uporabe (stroški nabave, stroški vzdrževanja, zimsko obratovanje, čiščenje blata itd. .).

Prospekt MobyDick ONE – SAS Trade d.o.o.