Pralna ploščad MobyDick ConLine KIT Flex

Sistem za pranje koles – ConLine KIT Flex sistem za pranje koles tovornih vozil temelji na modularnem konceptu, ki so ga razvili naši inženirji posebej za potrebe gradbenega sektorja. Sodobni sistem za pranje koles se odlikuje z robustno izdelavo, visoko zmogljivostjo in hitro namestitvijo.

Druga pomembna prednost je brezhibna pretvorba ene različice modela v drugo. To pomeni, da lahko sistem KIT Flex s kompletom za pretvorbo kadar koli prilagodimo popolnoma drugemu mestu delovanja. Podaljšanje pralne ploščadi iz prvotnih 4 metrov na 8 metrov dolžine, dodajanje verižnih transportnih trakov za avtomatsko odstranjevanje mulja iz rezervoarja in mobilno delovanje je mogoče storiti preprosto in stroškovno učinkovito.

In Stock

Tehnični podatki:

 • Dolžina pralne ploščadi: 400-800 cm
 • Širina povozne površine: 280 cm
 • Maks. osna obremenitev: 15 ton
 • Višina stranic proti pršenju vode: 136 cm
 • Šobe (premera 7 mm): 130-260 kos
 • Nosilci šob po stranici: 2
 • Rezervoar za reciklažo vode: 20-40 m3
 • Uporabni volumen vode: 11-33,8 m3
 • Površina za usedanje mulja v rezervoarju: 13-26 m2
 • Maks. zmogljivost črpalk: 2,5-10 m3/min
 • Priključna moč naprave: 11,2-23 kW
 • Nivo hrupa: <75 dB

Tehnologija:

Sistemi za pranje pnevmatik so sestavljeni iz dejanske tehnologije pranja na eni strani in recikliranja vode na drugi strani. Bolj učinkovita je tehnologija pranja, več umazanije je treba ločiti od vode med recikliranjem vode. Tehnologija pranja in recikliranje vode sta zato tesno povezana. Le pravilno usklajevanje obeh področij vodi do rešitve problema, ki je glede na proračun in delovanje prilagojen zahtevam stranke.

Znanstvene preskusne ureditve z zelo različnimi pritiski vode, različnimi oblikami šobe in premerom šobe ter različnimi koti vpadanja vodnih curkov so dokazali, da velika količina vode pri nizkem tlaku vodi do najboljših rezultatov. Seveda je velika količina vode pod visokim tlakom še učinkovitejša. To pa bi porabo energije eksponentno povečalo z razmeroma malo dodatne koristi.

Močan curek (premera najmanj 6 mm) pri nizkem tlaku (curek ne spremeni smeri med izlivom šobe in točko udarca na pnevmatike ali podvozje) daje najboljši rezultat. V nasprotju s tankim visokotlačnim curkom ne izgublja energije zaradi upora zraka in lahko kinetično energijo v celoti prenese do točke udarca. Za dosego tega rezultata se v sistemih za umivanje koles MobyDick uporabljajo posebne potopne črpalke MobyDick, ki jih je razvil FRUTIGER. Povezane serijsko, ohranjajo nizki začetni tok.

Prednosti načela „Velika količina vode, nizek tlak“:

Šobe so lahko dovolj dimenzionirane, da preprečijo zamašitev.

Uporabljajo se lahko potopne črpalke, kar ima velike prednosti med zimskim delovanjem.

Voda nima samo funkcije pranja vozila, ampak tudi izpiranje izprane umazanije, kamnov in grud zemlje iz sistema in v recikliranje vode. Velike količine vode so nujne za samodejno čiščenje prostora za pranje.

MobyDick sistemi za pranje koles se razpršijo, kjer je škropljenje želeno. Za pranje pnevmatik je vzorec brizganja nizek. Zgornje podvozje, vetrobransko steklo in še posebej vzvratna ogledala ostajajo suha.

Recikliranje vode

Naše robustne potopne črpalke ne postavljajo visokih zahtev glede kakovosti vode. Tudi rahlo motna voda zadostuje, da dosežemo želeni učinek čiščenja. Cilj je čista cesta in ne bleščeče vozilo! Za dosego zadovoljive kakovosti vode uporabljamo inteligentne, kombinirane rezervoarje za recikliranje z obzidnimi stenami in prelivi. Po postopku pranja se voda v teh rezervoarjih obdela z usedanjem.

Rezervoarje je mogoče prilagoditi posebnim potrebam kupca glede na razpoložljiv prostor in želeni način odvajanja blata (npr. z verižnim transporterjem). Praviloma se vzdržujemo uporabe dodatne opreme za ločevanje blata in vode, kot so nagnjeni čistilniki plošč ali cikloni, saj te prinašajo velike slabosti za to vrsto uporabe (stroški nabave, stroški vzdrževanja, zimsko obratovanje, čiščenje blata itd.).

Prospekt MobyDick ConLine KIT Flex – SAS Trade

Katalog MobyDick – SAS Trade

PDS_MD-CL_KIT-Flex_MDK-A300-400MB_V1_en-GB – SAS Trade

PDS_MD-CL_KIT-Flex_MDK-A300-400MC_V1_en-GB – SAS Trade

PDS_MD-CL_KIT-Flex_MDK-A300-400B_V1_en-GB – SAS Trade

PDS_MD-CL_KIT-Flex_MDK-A300-400C_V1_en-GB – SAS Trade