Pralna ploščad MobyDick ConLine KIT Flex

Sistem za pranje koles – ConLine KIT Flex sistem za pranje koles tovornih vozil temelji na modularnem konceptu, ki so ga razvili naši inženirji posebej za potrebe gradbenega sektorja. Sodobni sistem za pranje koles se odlikuje z robustno izdelavo, visoko zmogljivostjo čiščenja in hitro namestitvijo na lokaciji.

Druga pomembna prednost je enostavna pretvorba ene različice modela v drugo. To pomeni, da lahko sistem KIT Flex s kompletom za pretvorbo kadar koli prilagodimo popolnoma drugemu mestu delovanja. Podaljšanje pralne ploščadi iz prvotnih 4 metrov na 8 metrov dolžine, dodajanje verižnih transportnih trakov za avtomatsko odstranjevanje usedlin iz rezervoarja, …

In Stock

Tehnični podatki:

 • Dolžina pralne ploščadi: 400-800 cm
 • Širina povozne površine: 280 cm
 • Maks. osna obremenitev: 15 ton
 • Višina stranic proti pršenju vode: 136 cm
 • Šobe (premera 7 mm): 130 – 260 kos
 • Nosilci šob po stranici: 2
 • Rezervoar za reciklažo vode: 20 – 40 m3
 • Uporabni volumen vode: 11 – 33,8 m3
 • Površina za usedanje mulja v rezervoarju: 13 – 26 m2
 • Maks. zmogljivost črpalk: 2,5 – 10 m3/min
 • Priključna moč naprave: 11,2 – 23 kW
 • Nivo hrupa: <75 dB

Tehnologija:

Sistemi za pranje koles in podvozja so sestavljeni iz tehnologije pranja na eni strani in recikliranja vode na drugi strani. Bolj učinkovita je tehnologija pranja, več umazanije je treba ločiti iz vode med postopkom reciklaže. Tehnologija pranja in recikliranje vode sta zato tesno povezana. Le pravilno usklajevanje obeh področij vodi do rešitve problema, ki je glede na proračun in delovanje prilagojen zahtevam stranke.

Opravljeni testi z zelo različnimi pritiski vode in različnih šob, ter različnimi koti vpadanja vodnih curkov so dokazali, da velika količina vode pri nizkem tlaku vodi do najboljših rezultatov. Seveda je velika količina vode pod visokim tlakom še učinkovitejša ampak to bi porabo energije eksponentno povečalo z razmeroma malo dodane koristi.

Močan curek (premera najmanj 6 mm) pri nizkem tlaku (curek vode ne spremeni smeri, točka udarca pa je na pnevmatike in/ali podvozje) daje najboljši rezultat. Zgornji del vozila, vetrobransko steklo in še posebej vzvratna ogledala ostajajo suha. V nasprotju s tankim visokotlačnim curkom ne izgublja energije zaradi upora zraka in lahko kinetično energijo v celoti prenese do točke udarca. Za dosego tega rezultata se v sistemih MobyDick uporabljajo posebne potopne črpalke, ki jih je razvil FRUTIGER, kar ima velike prednosti med zimskim delovanjem.

Voda nima samo funkcije pranja koles, ampak tudi transport izprane umazanije, kamnov in zemlje iz povozne ploščadi v rezervoar za reciklažo vode. Velike količine vode so nujne za samodejno čiščenje povozne ploščadi. Naše robustne potopne črpalke ne postavljajo visokih zahtev glede kakovosti vode. Tudi rahlo motna voda zadostuje, da dosežemo želeni učinek čiščenja. Cilj je čista cesta in ne bleščeče vozilo!

Za dosego zadovoljive kakovosti vode uporabljamo inteligentne, kombinirane rezervoarje za recikliranje z obzidnimi stenami in prelivi. Po postopku pranja se voda v teh rezervoarjih obdela z usedanjem. Rezervoarje je mogoče prilagoditi posebnim potrebam kupca glede na razpoložljiv prostor in zahtevan način odvajanja usedlin.

Različne nadgradnje omogočajo še boljšo prilagodljivost in pogoje delovanja pralne ploščadi; odbojni stebrički, dodaten rezervoar, varnostne ograje, itd.

Moby Dick – General catalog – SAS Trade

Moby Dick Wheel Wash Fotobook – SAS Trade

Data Sheets Moby Dick ConLine KIT Flex – SAS Trade