Industrijski čistilec zraka Euromate HF

Industrijski čistilec zraka

Industrijski čistilec zraka HF je močan sistem za čiščenje zraka, ki je zgrajen okoli glavnega filtra in ima vgrajen ventilator. Filtrira lebdeče delce onesnaženja v zraku, značilno za velike industrijske zgradbe, kjer procesi v glavnem zadevajo proizvodnjo, predelavo, pakiranje in skladiščenje.

In Stock

Vrste modelov HF

HF čistilec zraka je opremljen s specifičnim glavnim filtrom, odvisno od zahtev:
Verzija HFE – Odstrani prah, dim in delce olja
Verzija HFC – Odstrani vonjave in pline
Verzija HFM – Odstrani prah, delce gume in dim

Kako deluje HFE?
Ko onesnaženi zrak vstopi v Euromate HFE, preide skozi visokonapetostni ionizacijski odsek. Tu se delci prahu pozitivno nabijejo. Nato onesnaženi zrak prehaja skozi kolektorski odsek. Tam električno nabite delce privlačijo ozemljene plošče. Na ta način se iz zračnega toka odstranijo najmanjši delci (do 0,01 mikrona). Onesnažen zrak skozi filter vleče centrifugalni ventilator z neposrednim pogonom, ki je skladen z ErP 2015. HFE se enostavno namesti na strop, steber ali steno. Standardne različice so na voljo za dve smeri pretoka zraka (od leve proti desni, od desne proti levi). Ni potrebe po namestitvi kanalov, niti ni treba spreminjati lokacijo drugih bližnjih sistemov, kot so grelniki in požarni škropilniki.

Je HFE primeren za vas?
Ta »plug-in« rešitev se uporablja v različnih sektorjih, kot so proizvodnja, logistika, trgovina, predelava odpadkov, itd. Poveča kakovost in produktivnost izdelkov, podaljša rok uporabnosti in zmanjša stroške čiščenja prostorov, bolniške odsotnosti zaposlenih, okvare opreme in stroškov ogrevanja.

Ali HFE potrebuje vzdrževanje?
Ko je elektrostatični filter nasičen, ga je mogoče očistiti in ponovno uporabiti. Delovanje HFE je zato zelo ugodno v primerjavi s sistemi z mehanskimi filtri, ki jih ni mogoče ponovno uporabiti. Za optimalno uporabo čistilca zraka je priporočljivo redno vzdrževanje s strani strokovnjaka. Možni so različni dogovori o vzdrževanju, odvisno od izbire filtra in stopnje onesnaženosti zraka.

Kakšne so možnosti za HFE?
HFE je na voljo v štirih modelih s kombinacijo prostornine zraka, napetosti in smeri pretoka zraka. Na voljo so tudi številni pred-filtri in končni filtri. Daljinski upravljalnik in odcejevalnik olja sta še dodatna opcijska oprema.

Euromate brochure HF – SAS Trade